Contact

Mondzorgcentrum de
Olle Grieze

Vincent van Goghlaan 6b

9671 CK Winschoten

0597-415052

U bent hier

Home » Organisatie

Organisatie

Algemeen:
Het Tandheelkundig Team Olle Grieze  bestaande uit tandartsen Arie Hoeksema en Anita Visser is een team met uitgebreide gerodontologische expertise dat zorg draagt voor alle bewoners in het zorgcentrum Old Wolde (Winschoten), het Vondelhuys (Winschoten) en Vliethoven (Delfzijl) en op verzoek  bewoners ziet of behandelt in andere zorgcentra of bij zeer zorgafhankelijke geriatrische patiënten thuis.

Daarnaast, doet zij onderzoek op het vlak van  mondheelkundige problematiek bij verpleeghuisbewoners en andere geriatrische patiënten, verzorgt het team  bij- en nascholing  voor tandartsen, (verpleeghuis)artsen en andere zorgverleners die betrokken zijn bij de verzorging van deze groep bewoners  en begeleidt  zij stages van o.a. coassistenten tandheelkunde met interesse voor de gerodontologie (tandheelkunde voor geriatrische patiënten).
Achtergrond:
De tandheelkundige verzorging van verpleeghuis bewoners in Old Wolde werd in 1991 opgestart door Arie Hoeksema, die vanuit zijn eigen praktijk op locatie de benodigde zorg verleende.
Sinds 1999 is Anita Visser hem komen versterken.

Anita Visser is tandarts Maxillo Faciaal Prothetist en tandarts Geriatrie verbonden aan het UMCG afdeling Kaakchirurgie en Bijzonder Tandheelkunde.
De combinatie van veel algemene praktijk ervaring en specifieke kennis/ervaring op het gebied van bijzondere aandachtsgebieden zoals bijvoorbeeld implantologie,  medisch gecompromitteerde patiënten,  moeilijke edento problematiek, psychiatrie etc. en het onderhouden van een groot regionaal en  academische (UMCG) netwerk maakt het team sterk. 

Het team volgt regelmatig  bij- en nascholing op het vlak van de gerodontologie en geeft zelf ook sedert enkele jaren zelf lezingen.

Op weinig plaatsen in Nederland werken twee tandartsen met ieder hun specifieke expertise zo dicht naast elkaar om bewoners te helpen bij hun tandheelkundige problemen. Problemen die door vele zorgprofessionals zwaar onderschat worden. Gelukkig wordt landelijk maar ook wereldwijd gezien dat de vergrijzing toeneemt en komt er oog voor de tandheelkundige zorg voor geriatrische patiënten.