Contact

Mondzorgcentrum de
Olle Grieze

Vincent van Goghlaan 6b

9671 CK Winschoten

0597-415052

U bent hier

Home » Team

Team

Algemeen:
Het Tandheelkundig Team Olle Grieze bestaande uit tandartsen Arie Hoeksema en Anita Visser is een team met uitgebreide gerodontologische expertise dat zorg draagt voor alle bewoners in het zorgcentrum Old Wolde (Winschoten), het Vondelhuys (Winschoten) en Vliethoven (Delfzijl) en op verzoek bewoners ziet of behandelt in andere zorgcentra of bij zeer zorgafhankelijke geriatrische patiënten thuis.

Daarnaast, doet zij onderzoek op het vlak van mondheelkundige problematiek bij verpleeghuisbewoners en andere geriatrische patiënten, verzorgt het team bij- en nascholing voor tandartsen, (verpleeghuis)artsen en andere zorgverleners die betrokken zijn bij de verzorging van deze groep bewoners en begeleidt zij stages van o.a coassistenten tandheelkunde met interesse voor de gerodontologie.

Achtergrond:
De tandheelkundige verzorging van verpleeghuis bewoners in Old Wolde werd in 1991 opgestart door Arie Hoeksema, tandarts Geriatrie, die vanuit zijn eigen praktijk op locatie de benodigde zorg verleende.
Sinds 1999 is Anita Visser hem komen versterken. Anita Visser is als tandarts Maxilo Faciaal Prothetist en tandarts Geriatrie verbonden aan het UMCG afdeling Kaakchirurgie en Bijzonder Tandheelkunde.

De combinatie van veel algemene praktijk ervaring en specifieke kennis/ervaring op het gebied van bijzondere aandachtsgebieden zoals bijvoorbeeld implantologie, medisch gecompromitteerde patiënten, moeilijke edento problematiek, psychiatrie etc. en het onderhouden van een groot regionaal en academische (UMCG) netwerk maakt het team sterk. Het team volgt regelmatig bij- en nascholing op het vlak van de gerodontologie/geriatrie en verzorgt sinds vele jaren zelf ook bij- en nascholing (o.a de Masterclass Gerodontologie in het UMCG, academisch en postacademisch onderwijs, opleiden van verpleging en of verzorgenden etc). Nergens in Nederland werken twee tandartsen met ieder hun specifieke expertise zo dicht naast elkaar om bewoners te helpen bij hun tandheelkundige problemen. Problemen die door vele zorgprofessionals zwaar onderschat worden. Gelukkig wordt landelijk maar ook wereldwijd gezien dat de vergrijzing toeneemt en komt er oog voor de tandheelkundige zorg voor geriatrische patiënten.

De tandheelkundige zorgvragen vanuit instellingen worden bijvoorkeur eerst op locatie beoordeeld waarna behandelplanning plaatst vind en per individu gekeken wordt wat het beste voor patient is. Het team verleent waar mogelijk zorg op locatie te leveren en beschikt ook over diverse behandelocaties o.a in verpleeghuis Old Wolde, Vliethoven en in het Vondelhuys. In specifieke situaties kan het team ook tandheelkundige zorg aan huis verlenen.

Netwerk:
De leden van het team de Olle Grieze beschikken over een uitgebreid netwerk in het veld. Wanneer het team niet aan de zorgvraag kan voldoen omdat bv de reisafstand te ver wordt kan zij in veel gevallen bemiddelen met andere specialisten op dit terrein en zorgen voor een goede zorgoverdracht.