Contact

Mondzorgcentrum de
Olle Grieze

Vincent van Goghlaan 6b

9671 CK Winschoten

0597-415052

U bent hier

Home » Team

Arie Hoeksema

Drs. A.R. Hoeksema (Arie) is in 1991 als tandarts afgestudeerd in Groningen. Hij is sinds 1993 gevestigd als tandarts, algemeen practicus in Winschoten en heeft daar samen met een collega het Mondzorgcentrum Winschoten opgericht.

Het centrum heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een modern tandheelkundig centrum met momenteel 24 medewerkers. Naast de algemene praktijk is hij sinds 1991 werkzaam in de tandheelkundige zorg aan kwetsbare ouderen, zowel psychogeriatrische als somatische patiënten in verpleeghuizen.
Sinds 1999 werkt hij daarvoor nauw samen met Anita Visser (tandarts MFP en tandarts Geriatrie).

Naast de zorg voor kwetsbare ouderen en de algemene praktijk heeft hij zich met name breed geschoold in het vakgebied van de implantologie en slaap apneu. Hij is mede auteur van diverse publicaties op het terrein van de gerodontologie en doet promotie onderzoek in het UMCG bij de afdeling mondziekten kaak en aangezichtschirurgie op het terrein van implantologie bij kwetsbare ouderen. In de algemene praktijk richt zich voornamelijk op de prothetiek in al haar facetten en is daarvoor bij de NVOI (Nederlandse vereniging voor implantologie) geregistreerd als TSVI-p (tandarts speciale vaardigheden implantologie prothetiek).

 Samen met dr Anita Visser werkt hij aan post doctorale nascholing voor tandartsen, huisartsen en andere zorgverleners in het gebied van de mondzorg voor ouderen vanuit de afdeling MKA en Bijzondere Tandheelkunde van het UMCG. Daarnaast is hij gastdocent aan de RUG en Hanze Hoogeschool voor de colleges gerodontologie van de opleidingen mondzorgkunde en tandheelkunde in Groningen. In november 2014 werd hij door de Nederlandse Vereniging voor Gerodontologie erkend als tandarts Geriatrie.